Lees verder
Het basispakket digitale content 2018 is vastgesteld, met thuisgebruik als uitgangspunt.

Met dit pakket krijgen bibliotheken en hun leden toegang tot een ruim digitaal aanbod, waaronder cursussen, naslagwerken en online oefenprogramma’s. Nieuw zijn o.a. de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek en artikelen uit het Financieel Dagblad.

Belangrijkste aanpassingen

Nieuw beschikbaar vanaf januari zijn de voorleesfilmpjes van de Voorleeshoek voor kinderen. Ook zijn artikelen uit het Financieel Dagblad (ouder dan drie dagen) te lezen en te doorzoeken. Een twintigtal documentaires van DocsOnline zal in de loop van het eerste kwartaal volgen.

Voor een aantal bronnen is de inhoud aangepast. Zo krijgt u bij Van Dale nu ook toegang tot NT2-woordenboeken en Juniorwoordenboeken. De grote Winkler Prins is vervallen; de Junior en Studie Winkler Prins worden nog wel aangeboden, zowel voor in de Bibliotheek als voor thuisgebruik.

Thuisgebruik was voor alle ingekochte bronnen uitgangspunt. In het eerste kwartaal van 2018 zal daarom voor een groot aantal bronnen thuisgebruik beschikbaar komen, zoals voor de rijbewijsprogramma’s van Theorie.nl, LiteRom en de Uittrekselbank, het Financieel Dagblad en de Voorleeshoek.

Meer informatie op kb.nl.