Lees verder

De VOB heeft de samenwerking met Stadhouders Advocaten in Utrecht voor juridische ondersteuning aan bibliotheken in bestuurlijke procedures hernieuwd.

Naast juridische ondersteuning in beroeps- en bezwaarprocedures kan Stadhouders advocaten ook ondersteuning bieden bij bestuurdersaansprakelijkheid, herstructurering en arbeidsrecht.

"Je hoopt natuurlijk nooit een jurist nodig te hebben, maar als het dan toch zo ver komt, is het fijn als je een partij treft als Stadhouders advocaten die de situatie opvallend snel weet te vatten en jouw belangen deskundig en daadkrachtig weet te behartigen." vertelt Frederique Westera (directeur Stichting Openbare Bibliotheek Olst-Wijhe, Stichting Openbare Bibliotheek Ommen en Stichting Openbare Bibliotheek Raalte).

Samenwerking
De samenwerking betekent dat de leden van VOB Stadhouders advocaten kunnen inschakelen tegen gereduceerd tarief. Verder bestaat deze samenwerking uit;

  • Handreiking Beroep en bezwaar (inlog vob-site nodig)
  • Ontwikkeling van een model-convenant tussen bibliotheek en gemeente
  • Periodieke juridische bijdrage in de VOB nieuwsbrief
  • Jaarlijkse presentatie of workshop over en actueel juridisch onderwerp

Stadhouders berekent leden van de VOB een gereduceerd uurtarief. Het eerste half uur is gratis en de reistijd wordt tegen 50% uurtarief berekend.

Meer informatie?
Neem contact op met Clemens Mesker. U kunt hem bereiken op (030) 2520 855 of via Stadhouders Advocaten.

Een overzicht van alle mantelovereenkomsten vindt u op Ledenvoordeel.