Lees verder
De informatie van de Rijksoverheid over het maximaal aantal aanwezigen bij activiteiten binnen is recentelijk aangepast.

Op de pagina ‘Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen‘ staat staat het volgende:

Regels voor ruimtes waar bezoekers binnen op 1 plek zijn, zoals theaters, bioscopen, concertzalen, podia

In ruimtes waar bezoekers binnen vooral op 1 plaats zijn, zoals theaters, bioscopen, concertzalen en podia geldt:

  • Maximaal 30 bezoekers per ruimte met vaste zitplaatsen (inclusief kinderen, exclusief personeel).
  • De voorzitter van de veiligheidsregio mag een uitzondering maken op het maximale aantal van 30 personen per ruimte voor gebouwen die van groot belang zijn. Bijvoorbeeld culturele instellingen en evenementenlocaties.
  • Als de voorzitter van de veiligheidsregio besluit een uitzondering te maken, dan geldt voor grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen verplicht vooraf reserveren en een gezondheidscheck.
  • Er geldt een uitzondering op het maximum aantal van 30 personen voor cultuur-, kunst-, muziek-, en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar.

Ruimtes

In de kop van dit bericht staan bibliotheken niet expliciet genoemd. Dat zou tot een interpretatie van de veiligheidsregio kunnen leiden dat de uitzondering niet geldt voor bibliotheken. De VOB vraagt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) te bevestigen dat de uitzondering ook geldt voor theaterzalen in bibliotheken.