Lees verder
In januari of februari leggen gemeenten aanslagen OZB op voor belastingjaar 2020. Wil je besparen op deze jaarlijks terugkomende lasten, neem contact op met Drevast Bouw en Waarderingen.

Drevast onderzoekt of je kunt besparen op de OZB-belasting. Voor jouw bibliotheekorganisatie of POI betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wél kans op besparen. Vele leden van de VOB gingen je reeds voor met aanzienlijke besparingen tot gevolg.

Snelheid is geboden

Heb je de nieuwe aanslag OZB of WOZ-beschikking al ontvangen? Let op: het is belangrijk binnen de termijn van zes weken bezwaar in te dienen, anders zijn er doorgaans geen mogelijkheden meer om verminderingen op de OZB voor dit jaar te bereiken.

Bij een dagtekening van 31 januari 2020 eindigt de bezwaartermijn op 11 maart a.s. Als er te weinig tijd is, kun je eerst een pro forma bezwaar worden ingediend. Ook voor organisaties die uitsluitend gebruiker zijn van een of meerdere gebouwen (en geen eigenaar) en dus alleen gebruikersbelasting betalen, kan een contraexpertise en bezwaarprocedure interessant zijn.