Ga door naar hoofdcontent
NieuwsInternationale vakgenoten komen naar Nederland. Jij kunt meewerken!

Internationale vakgenoten komen naar Nederland. Jij kunt meewerken!

Maandag 4 juli 2022

In de zomer van 2023 vindt het World Library en Information Congress (WLIC) plaats in Rotterdam. Het WLIC is een jaarlijks terugkerend bibliotheekevenement met bezoekers uit de hele wereld. Jij kunt meedoen!

Van origine was het fysieke congres in Rotterdam gepland in 2021. In 2023 komt er nu een hybride variant; een combinatie van fysieke en online elementen.

Thema’s, doel en programma

In Nederland is Het Nationaal Comité van start gegaan met de organisatie van de 2023 editie. Zij bouwen mee aan een nieuw type WLIC waarbij de thema’s digitale transformatie, inclusie en duurzaamheid leidend zijn. Doel is om een programma en format te ontwikkelen dat de goede aspecten van het traditionele congres combineert met de mogelijkheden die de digitale wereld biedt.

Datum

De data voor de conferentie zijn nog onder voorbehoud, maar voorlopig gaan we uit van zondag 20 augustus tot en met donderdag 24 augustus.

Dit jaar vindt het congres van 26 tot en met 29 juli plaats in Dublin.

Hieronder enkele links voor meer informatie:

Werk mee!

Het Nationaal Comité maakt graag van de gelegenheid gebruik om deelnemers aan het WLIC kennis te laten maken met en inspiratie op te doen bij het Nederlandse bibliotheeknetwerk. Hiervoor zijn twee mogelijkheden:

  • Na het congres kunnen congresdeelnemers bibliotheken bezoeken. Dit zijn de zogenaamde library visits en vinden meestal plaats op de dag ná het congres, mogelijk dus op vrijdag 25 augustus 2023.
  • In de week vóór het congres, mogelijk 14 t/m 18 augustus 2023, vinden Satellite Meetings (mini conferenties) plaats. Deze duren meestal een of twee dagen.

Heb je interesse om op één of beide manieren mee te werken? Of heb je een vraag of andere reactie? Laat dit dan weten aan Klaas Gravesteijn via gravesteijn@debibliotheken.nl.