Lees verder

De International Publishers Association (IPA) heeft rapport uitgebracht over e-lending "Innovation in E‐book Lending".

Dit rapport beschrijft recente ontwikkelingen van e-lending zowel in de markt als in wereld van onderzoek en onderwijs. Het geeft de stand van innovatie van e-lending in de USA, Frankrijk, Zweden en Brazilië.

E-Books uitlenen

De verschillende aanpakken in deze landen hebben gemeen dat ze allen gebaseerd zijn op licenties waarin de condities voor bibliotheken zijn vastgelegd en de uitgevers controle houden over de leenvoorwaarden. Uitgevers zijn daarmee in positie niet alleen om hun inkomsten te beschermen maar ook om dat uit te breiden. IPA is van mening dat deze innovaties van e-book lending de vraag naar e-books stimuleren, en dat leidt weer tot meer inkomsten van uitgevers, boekverkopers en schrijvers.

Over IPA

"The International Publishers Association (IPA) is an international industry federation representing all aspects of book and journal publishing. Established in 1896, IPA’s mission is to promote and protect publishing and to raise awareness for publishing as a force for economic, cultural and political development. Around the world IPA actively fights against censorship and promotes copyright, literacy and freedom to publish. IPA is an industry association with a human rights mandate".

IPA is gehuisvest in Geneve.                                              

Bekijk hier het rapport ‘Innovation in E-book Lending’.