Lees verder
Een dag vol enthousiaste bibliotheekprofessionals die hun innovatieve ups en downs met elkaar deelden, dat was de Landelijke Dag Nieuwe Bibliotheekinitiatieven op 14 februari in Amersfoort.

Innovatieve projecten

’s Ochtends werden er vier nieuwe proeftuinen gehonoreerd. De middag stond geheel in het teken van de projecten die in 2018 door de Innovatieraad geselecteerd zijn voor een extra impuls. Dit waren elf projecten met de thema’s labs, makers, technologie en jeugd. Beter bekend als:

Kennis delen

Deze projecten zijn halverwege hun looptijd, de projecteigenaren vertelden over het verloop en legden allemaal hun belangrijkste vraagstuk aan de bezoekers voor. De gezamenlijke kennis uit de zaal zorgde voor interessante discussies en tips. De projecteigenaren nemen deze kennis weer mee in de verdere ontwikkeling van hun project. Benieuwd naar hun opbrengsten? Enkelen staan nu al op de Innovatiebieb, samen met vele andere nieuwe bibliotheekinitiatieven.

De innovatie beweging in de branche gaat verder en de volgende stop is op het Nationale Bibliotheek congres op 16 april in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.