Lees verder
De schrijnende situatie van vluchtelingen die in Europa een veilige plek proberen te vinden, is niemand ontgaan. Als lokale bibliotheek kunt u ook meehelpen. En veel bibliotheken doen dit dan ook.

De VOB en Bibliotheekblad slaan de handen ineen en verzamelen de initiatieven die bibliotheken ondernemen. Heeft u ook iets gedaan of gepland? Mail de redactie van het Bibliotheekblad o.v.v. ‘Initiatieven voor vluchtingen’.

In andere Europese landen

De Oostenrijkse BVOE (Oostenrijkse Library Association) presenteerde een poster voor de openbare bibliotheken met als thema ‘gastvrij voor vluchtelingen’. Denmark Library Association bracht onlangs een statement uit over gastvrij zijn voor vluchtelingen in bibliotheken. In Frankrijk werd er een dag in Calais georganiseerd met als thema "Migranten in bibliotheken: wat hebben ze nodig hebben, hoe ze te verwelkomen, en welke diensten aan te bieden". De Duitse Library Association publiceerde een verklaring die migranten verwelkomt. De samenwerking van Italië met Zwitserland in "Silent Books"-‘project Lampedusa is lopende. De Noorse nationale bibliotheek heeft een subsidie ​​van 10.000 euro aan de Noorse meertalige bibliotheek gegeven om meer boeken te kopen in het Arabisch.