Lees verder

Op woensdag 9 februari debatteert de Tweede Kamer over de Digitaliserende Overheid met de nieuwe staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering. In aanloop naar dit debat hebben we het belang van de Informatiepunten Digitale Overheid onderstreept en aandacht gevraagd voor de 4 miljoen kwetsbare burgers voor wie deelname aan de informatiesamenleving niet vanzelfsprekend is.

Informatiepunten Digitale Overheid in iedere bibliotheek

Klaas Gravesteijn, directeur VOB:

We zijn als branchevereniging ontzettend trots dat er in zo’n korte tijd in alle bibliotheken Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) zijn gerealiseerd De afgelopen periode is de bibliotheek massaal gevonden voor hulp bij het plannen van test- en vaccinatieafspraken en voor het verkrijgen van het coronatoegangsbewijs. Onze complimenten aan alle medewerkers en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.”

In de brief aan de Tweede Kamer pleit de VOB voor een lange termijn visie om het succes van de IDO’s in de bibliotheek te versterken en behouden, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en de leden van de Manifestgroep (Belastingdienst, CAK,  CBR, CBS, CIZ, CJIB, Dienst Justis,  DUO, IND, Kadaster, Kamer van Koophandel, RDW,  RVO.nl, SVB en UWV).

Lees hier de volledige de brief die is verstuurd aan de leden van de Tweede Kamercommissie Digitale Zaken.