Lees verder
Op 16 december 2014 lanceert minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het Digitaal Hulpplein. Versterkt u het Digitaal Hulpplein door uw bibliotheek aan te melden?

Het Digitaal Hulpplein is project voor mensen die nog niet zo goed met de computer overweg kunnen.

Meewerken

U kunt als bibliotheek op drie manieren meewerken aan de versterking van het Digitaal Hulpplein door uw bibliotheek aan te melden als:

  • doorverwijzer (doorverwijzen naar cursusaanbod van derden);
  • oefenlocatie (het aanbieden van cursussen); 
  • oefenlocatie én doorverwijzer.

Bibliotheken kunnen zich aanmelden via het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). Bekijk meer informatie en hoe uw bibliotheek aan te melden op Positioneren Bibliotheek/Meedoen.

Digitaal Hulpplein

Het gebruik van de computer en internet is inmiddels onmisbaar geworden. Wie nog niet zo vaardig is met de computer, kan binnenkort via het Digitale Hulpplein kijken waar hij zijn kennis en vaardigheden kan bijspijkeren.
Op de website van het Hulpplein komen adressen waar onder meer cursussen worden gegeven. Ook komt er een telefoonlijn en een netwerk van vrijwilligers die mensen op weg helpen om hun computervaardigheden te verbeteren.

Campagne

Het Digitale Hulpplein start op 16 december. Dan worden de site en de telefoonlijn officieel gelanceerd. Een reclamecampagne zal mensen op het bestaan van het Hulpplein wijzen.