Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGrip op geld met Geldfit

Grip op geld met Geldfit

Dinsdag 4 april 2023Afbeelding Grip op geld met Geldfit

Steeds meer werknemers hebben zorgen over geld. Dit heeft invloed op (werk)geluk, vitaliteit en productiviteit. Als werkgever kun je medewerkers ondersteunen door dit onderwerp bespreekbaar te maken. Ook kun je zo nodig doorverwijzen naar informatie of hulp.

Om bibliotheekmedewerkers met financiële vragen of uitdagingen te helpen werkt de VOB samen met Geldfit.

Via deze website krijgen medewerkers snel en simpel overzicht in de stappen die zij nu kunnen zetten om meer grip op hun geld te krijgen. Ook staat er altijd iemand klaar om via de chat of de telefoon, anoniem, mee te denken. Komen ze er zelf niet uit, dan brengt Geldfit hen in contact met een organisatie in de buurt. Afgelopen jaar maakten meer dan een miljoen mensen gebruik van Geldfit.

5 tips om jouw medewerkers naar Geldfit te verwijzen

1. Benadruk dat zorgen over geld iedereen kan overkomen.
2. Gebruik actuele thema’s om zorgen over geld bespreekbaar te maken. Denk aan de Week van het geld, vakantiegeld of berichten in het nieuws.
3. Gebruik positieve teksten. Mensen krijgen liever ‘grip op hun geld’ dan ‘hulp bij geldzorgen’.
4. Leg uit dat Geldfit gratis en anoniem is. Medewerkers zitten nergens aan vast.
5. Mensen moeten een boodschap gemiddeld 7 keer horen, voor ze in beweging komen. Voel je dus niet bezwaard om naast posters en flyers, medewerkers op Geldfit te wijzen via de email, intranet of loonstrook.

Hieronder vind je een aantal downloads met daarin de QR-code naar de VOB-Geldfitpagina. Deze sjablonen zijn kant en klaar voor gebruik: