Lees verder
Op 5 maart 2015 is de workshop 'Grijp de bibliotheekwet als kans' op herhaling geweest na succesvolle bijeenkomsten in 2014. Wat hebben deze drie workshops 'Grijp de bibliotheekwet als kans' opgeleverd?

Inspirerende verhalen, verstandige adviezen en management van de verwachtingen. En een levendige discussie over wat de Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) nou wel en niet kan betekenen voor u als bibliotheekdirecteur.

Presentaties

De presentaties van de sprekers kunt u hier vinden:

  • De bibliotheekwet vanuit het perspectief van het ministerie van OCW – Aad van Tongeren (beleidsambtenaar ministerie van OCW)

  • De bibliotheekwet vanuit het perspectief van de gemeente – Erik Tausch (beleidsambtenaar gemeente Veghel)

  • De bibliotheekwet vanuit het perspectief van de gemeente – Radboud Hafkamp (beleidsambtenaar gemeente Noord-Oostpolder)

  • Een juridische kijk op de bibliotheekwet – Clemens Mesker (jurist Stadhouders Advocaten)

  • Public affairs en belangenbehartiging – Sybrig van Keep (public affairs Issuemakers)

  • Media strategie en aanpak – Sylvia Karres (media strategie en media advies Issuemakers)

Brochure ‘Grijp de kansen van de nieuwe bibliotheekwet!’

De VOB heeft de brochure ‘Grijp de kansen van de nieuwe bibliotheekwet!’ uitgebracht in maart 2015. Hoe kunt u de bibliotheekwet gebruiken voor de positionering van uw bibliotheek? De brochure gaat in op de wet in grote lijnen, de rechtspositie van de lokale bibliotheek en tips voor acties en promotie. Bekijk de brochure op de VOB/Publicaties.