Lees verder
Met een slag op de gong vraagt Eppo van Nispen tot Sevenaer, lid van de Leescoalitie en directeur van Stichting CPNB, op 20 januari 2014 aandacht voor de nieuwe campagne van de Leescoalitie 'Vaders Voor Lezen'.

Vaders Voor Lezen heeft als doel mannen enthousiast te krijgen om meer te lezen en voor te lezen aan hun (klein)kinderen.

Leesplezier

Uit onderzoek komt naar voren dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. De helft van de ouders in Nederland leest helemaal niet voor. Van de ouders die wel voorlezen, leest de moeder in 65% en de vader in slechts 8% van de gevallen het vaakst voor. En dat terwijl een vaderlijk leesvoorbeeld het grootste effect heeft op het leesgedrag van kinderen. Daarom roept de Leescoalitie vaders op vaker (voor) te lezen.

Bekende vaders Jörgen Raymann, Ruben Nicolai en Ben Saunders geven op 22 januari tijdens Het Nationale Voorleesontbijt alvast het goede voorbeeld. Met het Nationale Voorleesontbijt gaan De Nationale Voorleesdagen van start. Dit jaar vinden deze van 22 januari tot en met 1 februari plaats.

Gongslag

Bekijk de gongslag op film. De gong werd geslagen in het gezelschap van Leescoalitiegenoten Ap de Vries (Directeur Vereniging Openbare Bibliotheken), Arjan Beune (Adjunct-directeur Stichting Lezen & Schrijven), Gerard van Dijk (Programmamanager Sectorinstituut Openbare Bibliotheken), Gerlien van Dalen (directeur Stichting Lezen), Eelco Wierda (senior beleidsmedewerker Ministerie van OCW) en Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs).