Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGezocht: Collega’s met een goed verhaal

Gezocht: Collega’s met een goed verhaal

Maandag 15 mei 2023

‘Let’s work together, let’s library’. Dat is het thema van IFLA WLIC 2023 en dat is waar wij binnen de Nederlandse bibliotheeksector zo goed in zijn. Het IFLA WLIC congres vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 augustus in AHOY, Rotterdam.

Als host-land hebben we nu de kans om alle aanwezigen kennis te laten maken met de fantastische initiatieven, projecten en samenwerkingen die onze sector zo uniek maken. Daarom zijn we op zoek naar collega’s met een goed verhaal die op de IFLA beursvloer een korte presentatie of praatje willen geven.

Met welk project, campagne, programma of unieke samenwerking moeten collega’s internationaal kennismaken? Wat waren de belangrijkste resultaten en inzichten? Voor wie deden jullie het? Wat kunnen anderen meenemen uit jullie aanpak? Kortom, waar zijn jullie trots op?

Oproep om ideeën te pitchen

Geen stress! De presentatie of (TED) talk hoeft nog niet klaar te zijn. Dit is een oproep voor ideeën voor het vullen van het programma. Houd hierbij rekening dat:

  • Een jury samengesteld uit collega’s vanuit de sector zal uit de inzendingen 12 pitches kiezen, die op het congres gepresenteerd mogen worden. De jury wil dat de presentaties samen een mooi breed beeld geven van onze sector in Nederland, maar ook dat het een aanvullend programma wordt op de bestaande IFLA-programmering.

Meld je aan

Om in aanmerking te komen voor een sprekerstijdslot kun je je aanmelden door dit formulier in te vullen. Daarnaast wordt gevraagd om een pitch in een korte video van maximaal 1 minuut. Hier moet de kern van het idee en de belangrijkste redenen waarom dit een inspirerend of interessant verhaal is toegelicht worden. Dat mag gewoon met een telefoon in selfiestand, het gaat om een goed beeld van het verhaal. Uiteraard wordt de video niet verspreid. De video kan samen met het aanmeldformulier gemaild worden aan Cathelijne Kuiters en Roos Radema van de KB. Deadline is 28 mei, in de week van 29 mei wordt bekend welke inzendingen gekozen zijn.