Lees verder
Hans van Velzen, voorzitter VOB Inkoopcommissie, presenteerde de voortgang  van onze gezamenlijke inkoop basispakket digitale content.

Het basispakket digitale content en bijbehorende diensten die door de VOB Inkoopcommissie worden voorgesteld, krijgt instemming van de ledenvergadering.

Ontwikkelingen

Voor 2014 verwacht de VOB Inkoopcommissie een toename van het uitlenen van ebooks. Onder andere door de gesloten contracten waarmee rond de 20% van de verkrijgbare ebook titels voor bibliotheekleden beschikbaar komt.
Naast ebooks wordt er in 2014 fors ingekocht voor jeugd & onderwijs, mede op verzoek van de VOB leden. Dit ziet de Inkoopcommissie in het licht van het feit dat 66% van de jeugd onder de 18 jaar ingeschreven staat bij de bibliotheek. Een goede ontwikkeling.
De voorzitter presenteerde de voorlopige financiële afwikkeling voor 2013. Naar het zich laat aanzien, is 734.000 euro niet besteed. Dit bedrag voegt de VOB Inkoopcommissie toe aan het budget voor 2014.
Hans van Velzen sloot af met het nieuwtje dat minister Bussemaker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Onderwijs op 21 januari 2014 het ebook platform in gebruik zal stellen.

Bekijk op de VOB/ALV de bijbehorende presentatie en documenten.