Lees verder
‘Kwaliteit in beeld - Certificeringskader voor bibliotheekwerk, cultuur en taal', is de naam van het nieuwe geharmoniseerde certificeringskader dat vanaf medio 2018 van start gaat.

Prijsvraag

De nieuwe naam is gekozen via een prijsvraag. De winnende inzending kwam van Artiance uit Alkmaar. Doel was een aansprekende titel te vinden, die recht doet aan de waarde van kwaliteitszorg en het open karakter van het kader uitdraagt; ook organisaties die nog niet deelnemen, moeten zich uitgenodigd of aangesproken voelen. Directeur Rob Bangert, vertelt in een interview met Cultuurconnectie hoe hij tot de naam is gekomen en welk belang hij hecht aan dit kwaliteitszorgsysteem.

SCOB

De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB), die als uitvoeringsorganisatie van het nieuwe kader optreedt, zal na deze stap ook haar eigen naam gaan actualiseren, om zo recht te doen aan de diversiteit van de verbrede auditeergroep. In afwachting van de formele afhandeling door het bestuur en betrokken partners treedt de SCOB vanaf nu al met de beoogde nieuwe naam naar buiten: Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal i.o. (‘in oprichting’).

Nieuw certificeringskader

Het nieuwe kader geeft onder andere de mogelijkheid om certificering op maat toe te passen: bijvoorbeeld organisaties met meer functies in één keer te certificeren en voor kleinere organisaties een passende audit uit te voeren. SCOB zal regelmatig een nieuws-update verzorgen, zodat de achterbannen van de deelnemende organisaties op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Daarnaast zullen in de komende maanden alle praktische zaken gerealiseerd worden, zodat medio 2018 het certificeringskader én de uitvoeringsorganisatie in naam en beeld tijdens een officiële lanceringsbijeenkomst aan de wereld zullen worden voorgesteld.

Organisaties die nu al van start willen gaan met een certificering voor het keurmerk ‘Kwaliteit in beeld’ kunnen hiervoor ook contact opnemen met Willem Camphuis, directeur van de SCOB (directie@certificeringob.nl).