Lees verder
Vier landelijke bibliotheekorganisaties hebben de essaybundel 'Bibliotheek 7.7' aangeboden aan Hans van Velzen tijdens zijn afscheid.

Op 07-07-2014 heeft Hans van Velzen afscheid genomen als directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Exact zeven jaar na de opening van de OBA, op 07-07-2007, en 26 jaar na zijn aanstelling als directeur.

Bibliotheek 7.7

Het afscheid van Hans van Velzen was aanleiding voor vier landelijke bibliotheekorganisaties, Vereniging van Openbare Bibliotheken, Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, Stichting Bibliotheek.nl en NBD Biblion, om hem en met hem de hele branche een bundel essays aan te bieden.
Centraal thema is de vraag: ‘Waar staat het bibliotheekwerk over zeven jaar?’ In de bundel ‘Bibliotheek 7.7′ werpt een groot aantal schrijvers een blik op die toekomst. Collega’s uit de branche en uit aanverwante organisaties hebben bijgedragen aan uitdagende en prikkelende verhalen die samen een goed beeld geven van wat de openbare bibliotheek nu is en hoe zij zich nog verder kan ontwikkelen. Een boeiende en leerzame bundel, die de bibliotheek laat zien als een instituut met een grote maatschappelijke waarde voor alle burgers van ons land.

Hans van Velzen heeft veel betekend voor de OBA, maar ook voor de bibliotheeksector als geheel: als innovator, als onderhandelaar en als bibliotheekman met een groot hart voor de inhoud van het vak en voor literatuur. Zonder hem had het bibliotheekwerk er anders uitgezien. De branche is Hans van Velzen vanwege zijn kennis, wijsheid en grote inzet veel dank verschuldigd. Daarom is in de bundel een persoonlijk noot toegevoegd door middel van een aantal cursiefjes, met treffende typeringen en anekdotes.

Essaybundel

De initiatiefnemers van de bundel zijn Evert Slot, Inge van Asperen, Marian Koren en Rob Pronk. Zij danken alle schrijvers, die geheel belangeloos en met groot enthousiasme hun bijdragen hebben geleverd.

De bundel is in beperkte oplage gedrukt en niet na te bestellen. Aan alle leden van de VOB wordt één exemplaar geschonken. Dit zal de komende weken per post of per landelijk transport door de NBD Biblion worden bezorgd. U kunt de essaybundel ‘Bibliotheek 7.7’ wel hier downloaden.