Lees verder
De Vereniging van Openbare Bibliotheken feliciteert Erna Staal met haar benoeming als nieuwe voorzitter Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Per 1 september treedt Erna Staal, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gouda, aan als nieuwe voorzitter van de Stichting CPNB. Zij volgt Geneviève Waldmann, uitgever en algemeen directeur VBK, op die in 2013 de rol van voorzitter op zich nam.

Bibliotheken in CPNB

Staal is de eerste bibliotheekdirecteur in de rol van voorzitter van de CPNB. In 2001 zijn de bibliotheken toegetreden tot de CPNB. Sindsdien levert de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) net als de andere partners van de CPNB, de Koninklijke Boekverkopersbond en de Groep Algemene Uitgevers, twee bestuursleden aan de CPNB. Een bestuurslid heeft een zittingstermijn van drie jaar die eenmaal verlengd kan worden.

Ervaring

Staal heeft decennialange ervaring in het boekenvak en de culturele sector. Sinds 2016 werkt ze in ‘de leukste bibliotheek van Nederland’, in Gouda. Daarvoor was zij onder andere bijna vijftien jaar werkzaam bij Uitgeverij Contact, later AtlasContact, onder meer als redacteur en uitgever en was zij zakelijk directeur van Museum Beelden aan Zee. Ze is een groot aanhanger van de collectiviteit in het boekenvak en vindt het een eer en een groot plezier zich te mogen inzetten voor de gehele sector.

Zij verheugt zich enorm op de samenwerking met de nieuwe directeur van de CPNB, Eveline Aendekerk, en met de andere leden van het bestuur. De CPNB is erg blij met Staal, die met haar jarenlange ervaring als toegewijde ‘boekenvakker’ het collectief komt versterken.