Lees verder
Deze editie van het Nationale Bibliotheekcongres op dinsdag 14 maart in Assen, is het onderwerp Jeugd en draait alles om kinderen en jongeren. Geen vreemd onderwerp aangezien de helft van de bibliotheekleden jonger dan 18 jaar is.

Tijdens verschillende deelsessies wordt er dieper en breder ingegaan op deze doelgroep. 

Onze deelsessie

De VOB maakt met de deelsessie Effectmeting: hoognodig, onderdeel uit van het programma. Tijdens deze workshop laten we u zien hoe u op een goedkope en simpele wijze zelf aan effectmeting kunt doen. Edwin van der Zalm (projectleider van het project Meervoudig verantwoorden) vertelt over het ‘IFLA raamwerk voor effectmeting’.

Waarom effectmeting

Het lijkt bewerkelijk, duur en ingewikkeld, maar effectmeting is nodig om de opbrengsten van bibliotheekactiviteiten in relatie tot de gemeentelijke beleidsdoelen te laten zien. Gemeenten zijn vaak nog op zoek naar geschikte prestatienormen. Daarom is het belangrijk om als Bibliotheek het voortouw te nemen en passende indicatoren en haalbare scores aan de gemeente te presenteren. Hiermee staat u sterker in gesprekken met de lokale overheid over de waarde van het werk van de Bibliotheek. Met de Gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, geen overbodige luxe.

Klik hier voor meer informatie over het programma van het Nationale Bibliotheekcongres