Lees verder
Een derde van de Nederlanders die nog geen lid is van de bibliotheek overweegt een lidmaatschap als men met één pasje in heel Nederland gebruik kan maken van alle bibliotheken en hun diensten.

De VOB heeft het onderstaande persbericht ‘Één op de drie niet-leden overweegt lidmaatschap bibliotheek bij invoering Nationale Bibliotheekpas’ uitgestuurd.

———————————————-

Één op de drie niet-leden overweegt lidmaatschap bibliotheek bij invoering Nationale Bibliotheekpas

Den Haag – Een derde van de Nederlanders die nog geen lid is van de bibliotheek overweegt een lidmaatschap als men met één pasje in heel Nederland gebruik kan maken van alle bibliotheken en hun diensten.

Uit onderzoek blijkt dat vooral veel jongeren en hoger opgeleiden lid willen worden van de bibliotheek bij invoering van de Nationale Bibliotheekpas.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) heeft Ipsos gevraagd om onderzoek te doen naar de behoefte van Nederlanders aan de Nationale Bibliotheekpas. De steekproef omvatte ruim 1000 respondenten, die gezamenlijk een goede afspiegeling van de Nederlandse bevolking vormden. Ook blijkt dat veel huidige leden de invoering van de pas als extra argument zien om lid te blijven. Een interessante uitkomst voor de bibliotheeksector die al jaren kampt met teruglopende ledenaantallen.

De Nationale Bibliotheekpas is een landelijk concept. Door het lidmaatschap van een lokale bibliotheek hebben leden met hun bibliotheekpas 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang tot de fysieke en de digitale bibliotheekdiensten van alle openbare bibliotheken in heel Nederland. De bibliotheekbranche verwacht met de Nationale Bibliotheekpas het bibliotheekgebruik aantrekkelijker te maken voor (potentiële) leden en ruimte te creëren voor innovatie en (de ontwikkeling) van nieuwe vormen van bibliotheekdienstverlening naast het traditionele uitleenmodel.

—————————————————–

Bekijk hier de Ipsos rapportage ‘Draagvlak Nationale Bibliotheekpas’.