Lees verder
Om de kosten te kunnen doorrekenen van wijzigingen binnen arbeidsvoorwaarden gaat de VOB een doorrekenprogramma (f3) van Point Logic gebruiken. Met dit programma kunnen bibliotheken straks ook scenario's laten doorrekenen voor hun eigen organisatie om de kosten inzichtelijk te maken bij bijvoorbeeld een reorganisatie. 

De VOB informeert u binnenkort hier verder over. Om zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van deze kosten, heeft de VOB gegevens van arbeidskosten uit de salarisadministraties van zoveel mogelijk bibliotheken nodig.

Gegevens

Binnenkort stuurt de VOB u een digitaal dataformat met het verzoek om de benodigde gegevens aan te leveren. Het format is zo ingericht dat de gegevens op eenvoudige wijze en anoniem kunnen worden aangeleverd. Aan de hand van deze gegevens vult Point Logic de database.

Cao

Het rekenprogramma gaat de VOB inzetten om bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao nauwkeurig veranderingen in arbeidsvoorwaarden door te rekenen. De sociale partners willen de komende jaren de arbeidsvoorwaarden moderniseren en kunnen met het rekenprogramma vooraf per aanpassing doorrekenen wat dit betekent voor de arbeidskosten.