Lees verder
Dit jaar wordt het feest tijdens de Week van Alfabetisering! Op 8 september - op Wereld Alfabetiseringsdag - profileren de bibliotheken zich gezamenlijk met de Taallunch.

Hiervoor hebben het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en de Provinciale Serviceorganisaties afspraken gemaakt met Stichting Lezen & Schrijven.

Taallunch in de bibliotheek

Het is voor bibliotheken heel eenvoudig om mee te doen. Je kunt zelf bepalen hoe je invulling wilt geven aan de Taallunch, bijvoorbeeld met een lunch- en (voor)leesmoment voor bezoekers, een lunch met taalspelletjes, een Taallunch met een plaatselijke auteur, een Taallunch voor samenwerkingspartners – de mogelijkheden zijn onbeperkt. Je kan het zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Een mooi moment om als bibliotheek te laten zien dat de aanpak van laaggeletterdheid aandacht verdient. Lezen en schrijven is namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen!

Aanmelden

Bibliotheken kunnen hun activiteit hier aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een promotiepakket.
U kunt updates over de Taallunch ontvangen via de groep ‘Community Bibliotheek en Basisvaardigheden’ op biebtobieb. Het thema van de Week van de Alfabetisering is dit jaar ‘Tijd voor Taal’. Iedere werkdag heeft een specifieke focus, zoals gezin, overheid, gezondheidszorg en bedrijven. Op maandag 8 september bijten de bibliotheken het spits af met de ‘bibliotheek-dag’.