Ga door naar hoofdcontent
NieuwsDoe je mee aan de Week tegen Eenzaamheid 2024?

Doe je mee aan de Week tegen Eenzaamheid 2024?

Maandag 10 juni 2024

Veel mensen hebben last van eenzaamheidsgevoelens. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs sterk eenzaam. Van 26 september tot en met 2 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. In het hele land is extra aandacht voor het thema eenzaamheid en zijn er speciale activiteiten met de oproep: ‘Kom erbij’. Doe mee en maak gebruik van de gratis materialen voor jouw bibliotheek.

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De VOB is namens de bibliotheken onlangs lid geworden van het actieprogramma als deelnemer van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid laten we zien dat we dit een belangrijk thema vinden door activiteiten te organiseren, eenzaamheid meer bespreekbaar te maken en de verbinding met lokale aanpakken tegen eenzaamheid te leggen.

Gratis materialen voor jouw activiteiten

Speciaal voor bibliotheken is een poster gemaakt om te gebruiken tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Deze kun je kosteloos bestellen. Ook kun je allerlei andere materialen aanvragen van het zogenaamde ‘Kom erbij-pakket’ met aankledingsmaterialen zoals placemats, gesprekstarters, uitnodigingskaarten, vloerstickers en posters. Tot 31 augustus zijn de materialen gratis te bestellen.

Communicatietoolkit

Via je communicatiekanalen aansluiten bij de Week tegen Eenzaamheid? Dat kan ook. In de communicatietoolkit vind je onder meer beeldmateriaal en social posts. Ook de specifieke poster voor bibliotheken is hier te downloaden.

Uitnodiging: Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid start met een landelijke netwerkconferentie op woensdag 25 september in NBC Congrescentrum Nieuwegein (15 min. van Utrecht CS). De conferentie biedt kennis en inspiratie met boeiende sprekers voor wie in praktijk of beleid met het thema eenzaamheid te maken heeft. Deelname is kosteloos. Kom ook naar de netwerkconferentie.

Meer informatie