Lees verder
Een groep van 35 directeuren en management van bibliotheken heeft tussen februari en mei deelgenomen aan het programma Regie 3.0 Innovatief Ondernemerschap.

Dit programma ontwikkelde Cubiss in samenwerking met Tias Business School. Het was de derde keer dat het programma heeft plaatsgevonden, ditmaal met medewerking van VOB en met deelnemers van openbare en onderwijsbibliotheken uit het hele land.

Seminars

De vier seminars bestonden uit collegedagen en daaraan gekoppeld een viertal bedrijfsbezoeken. Een werkvorm die door de deelnemers als zeer positief is beoordeeld. Het totale programma is door de deelnemers met een 8,2 beoordeeld. In totaal hebben de afgelopen twee jaar 114 deelnemers vanuit 61 bibliotheekorganisaties aan het programma deelgenomen.

Benieuwd naar de inhoud van de masterclasses? Tijdens de vier dagen zijn via Storify tweets, leestips en videofragmenten verzameld. Via onderstaande links kunt u meer te weten komen over wat er tijdens de masterclasses is behandeld:

  • Publieke waarde creatie: professor dr. Theo Camps en Pakhuis de Zwijger – lees verder
  • Klant-oriëntatie: professor dr. Rudy Moenaert en de Efteling – lees verder
  • Business-Innovation: professor dr. Carla Koen en de Rabobank – lees verder
  • Strategie executie: professor dr. Theo Poiesz en het VanGogh museum – lees verder

De Bibliotheek onderneemt

De VOB organiseerde, samen met Cubiss en Tias Nimbas, deze masterclasses in het kader van het programma ‘De Bibliotheek onderneemt’ uit de branchestrategie 2012-2016 ‘De bibliotheek levert waarde’.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Stichting activiteitennetwerk van bibliotheekdirecteuren en de provincie Limburg (voor Limburgse bibliotheekdirecteuren en -managers).