Lees verder
Het leiden van een bibliotheek is meer dan ooit een spannende onderneming, letterlijk en figuurlijk. Je werkt aan een maatschappelijke missie, met publiek geld, maar de omstandigheden zijn flink veranderd. Bibliotheken veranderen mee met de samenleving, een ondernemende houding is daarbij onontbeerlijk.

Maar hoe kom je van visie naar praktijk? Hoe ziet dat maatschappelijk ondernemen eruit? In de nieuwe VOB-brochure ‘Denken, durven, doorpakken over de praktijk van maatschappelijk ondernemen bij bibliotheken’ komen vijf bibliotheekdirecteuren aan het woord.

Interviews

Elke lokale situatie verschilt en toch loopt er een rode draad door hun verhalen direct uit de praktijk. Over hun bereidheid om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, want elke organisatievorm en elke samenwerking is denkbaar. Denken, durven en dan doorpakken!

Al lezende krijg je energie van die nieuwe ronde in het leidinggeven aan bibliotheken. Ervaring en kennis met elkaar delen is een belangrijke sleutel voor succes. Het getuigt van respect en vertrouwen in elkaar als ondernemende bibliotheken.

Publicatie

Wilt u deze publicatie bestellen? Stuur een mail aan de VOB o.v.v. ‘Bestellen Denken, durven, doorpakken publicatie over ondernemen’. Deze publicatie is uitgekomen in het kader van het programma ‘De Bibliotheek onderneemt’.