Lees verder
Op 20 november presenteerden bibliotheken hun innovatieve projecten in de vorm van acht parels en vijftien deel-je-rijk-sessies tijdens 'Delen maakt je rijker: 100% bibliotheken' in Cultura, Ede. 

Prinses Laurentien (erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken) ging de dialoog aan met het publiek en riep op om je vooral ook kwetsbaar op te durven stellen "Innovatie is niet delen wat je weet, maar vooral delen wat je niet weet". 

Bibliotheekinnovatie 

Bibliotheken in Nederland ontwikkelen zich razendsnel en spelen vindingrijk in op hun veranderende rol in de samenleving. Bibliotheken werken samen met het onderwijs, ondernemers, maatschappelijke partners en gemeenten om iedereen de kans te bieden zich te ontwikkelen naar behoeften en vermogen. Vanuit het programma Route 2020 deelden bibliotheken hun proeftuinen en parels met collega’s, lokale samenwerkingspartners, ambtenaren, bestuurders, ondernemers en onderwijspartners.

Route 2020 gaat door

De Koninklijke Bibliotheek (KB), Stichting Samenwerkende POI’s Nederland (SPN) en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) hebben tijdens de  bijeenkomst aangekondigd gezamenlijk verder te gaan op de ingeslagen weg voor innovatie van bibliotheken.

De samenkomst van de KB innovatieagenda, de POI innovatiecommunities en VOB’s Route 2020 werden tijdens de bijeenkomst geïllustreerd met een symbolisch filmpje. Innovatie is overal, en is overal noodzakelijk. Voorop in de samenwerking staat het samenbrengen van de verschillende initiatieven om de opgedane ervaringen te delen en verder te brengen in het netwerk.

Meer informatie

De komende weken zetten wij de presentaties, filmpjes en andere materialen online. Houd dus onze webpagina in de gaten! Kun je niet wachten? Bekijk dan alvast deze foto-impressie of #deeljerijk.