Lees verder
De Nationale Voorleeslunch gaat dit jaar weer door! Het speciale Voorleeslunchverhaal wordt geschreven door Mensje van Keulen. Van Keulen leest het verhaal op vrijdag 1 oktober, Nationale Ouderendag, zelf voor bij Omroep MAX op NPO1. Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag het verhaal voor aan ouderen in zorginstellingen en bibliotheken. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen op Ouderendag kunnen genieten van een mooi verhaal.

De Nationale Voorleeslunch, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Dankzij Omroep MAX wordt het Voorleeslunchverhaal dit jaar wederom op Nationale Ouderendag uitgezonden op NPO1. Zo kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn zich laten voorlezen door Mensje van Keulen.

Toolkit

De Leescoalitie nodigt zo veel mogelijk bibliotheken uit om op 1 oktober een Voorleeslunch te organiseren. Voor alle bibliotheken die graag meedoen is er via de Leescoalitie een gratis digitale toolkit beschikbaar, met daarin onder andere een planning, draaiboek en conceptteksten. Iedere bibliotheek of zorginstelling die de lunch aanmeldt op www.nationalevoorleeslunch.nl/meedoen ontvangt in de tweede helft van september het speciale verhaal.

De Nationale Voorleeslunch

De Nationale Voorleeslunch is een initiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch voor ouderen te organiseren.  Op alle deelnemende locaties wordt daarbij het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen. Tijdens eerdere edities lazen onder anderen Nico Dijkshoorn, Ruben Nicolai, Eva Jinek, Gerard Joling, Willeke Alberti en Dieuwertje Blok voor.