Lees verder
De voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 zijn in volle gang. Heeft u behoefte aan een steuntje in de rug voor uw lobby? Kunt u nog wel wat inspiratie en advies van ervaren collega's, of een wethouder gebruiken?

De VOB bundelde de informatie uit de workshops Gemeenteraadsverkiezingen in brochure ‘De Bibliotheek: waardevrij, waardevol’ en in de handzame handreiking ‘public affairs en lobby voor bibliotheken voor gemeenteraadsverkiezingen 2014’. Deze publicaties komen medio december uw kant op.

‘De Bibliotheek: waardevrij waardevol’

De brochure ‘De Bibliotheek: waardevrij waardevol’ beschrijft de waarde van de bibliotheek die u mee kunt nemen in uw lobby richting de lokale politiek. Dit praktische instrument is om de bibliotheek in de campagne naar de Gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht te brengen.
De brochure is bedoeld voor zittende en nieuwe gemeenteraadsleden, wethouders en ambtenaren. Het belang van de bibliotheek èn handvatten voor effectief beleid komen aan bod. De brochure is gericht op de nieuwe raadsperiode.

Handreiking public affairs en lobby

In september 2013 heeft de VOB acht workshops gehouden door het land om de bibliotheken voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen.
Als input voor deze bijeenkomsten zijn meerdere bibliotheekdirecteuren en wethouders geïnterviewd (persoonlijk, telefonisch en schriftelijk). In de handreiking vindt u vijf hoofdlijnen met bijbehorende uitwerkingen, citaten van de geïnterviewde mensen en de aanvullingen die in de workshops door de deelnemers zijn gedaan.