Lees verder
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft samen met de Stichting Cultuur-Ondernemen een publicatie gemaakt voor gemeenten en culturele instellingen. De publicatie 'Cultureel ondernemen: Nieuw rendement voor gemeenten en instellingen' is nu uit.

Het gaat daarbij om informatie, instrumenten en goede voorbeelden uit de praktijk waarmee de lokale overheden, bestuurders en ambtenaren én het culturele veld, geïnspireerd aan de slag kunnen.

‘Cultureel ondernemen’

De culturele sector is beweeglijk en flexibel en brengt veel sprankelende en verrassende initiatieven voort. Maar hoe kan deze sector meer economisch rendement en maatschappelijk draagvlak halen uit de veelzijdigheid aan activiteiten die hij de samenleving te bieden heeft? En wat is de rol van de lokale overheid in deze transitie?

Met de publicatie ‘Cultureel ondernemen: Nieuw rendement voor gemeenten en instellingen’ willen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Stichting Cultuur-Ondernemen antwoord geven op die vragen. Daarnaast komen er trainingen voor gemeente-ambtenaren cultuur.

Bekijk de VNG brief ‘Leren over Cultureel ondernemen’ verstuurd op 17 december 2014.