Lees verder
"De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen" van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo) is het meest uitgeleende boek van 2018. Dit duo tekent ook voor de 2de plek. Dat komt uit de CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken.

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) start het nieuwe jaar met deze Top 100 en de CPNB Top 100 bestverkochte boeken.

Uitgeleende boeken

Jeff Kinney pakt de 3de plek terwijl hij de afgelopen drie jaar de gehele top 3 bezette met zijn Leven van een loser serie.
Huidpijn van Saskia Noort (Ambo|Anthos) is met een 8ste plek de meest uitgeleende oorspronkelijk Nederlandstalige titel, dat was in 2017 ook het geval.

Kinderboekenseries domineren de CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken: Leven van een Loser (De Fontein Jeugd) staat er 12 keer in, Dagboek van een muts (De Fontein Jeugd) staat er 11 keer in, Tom Groot (Gottmer) staat er 10 keer in, De waanzinnige boomhut (Lannoo) staat er 7 keer in, Niek de Groot (De Fontein Jeugd) staat er 7 keer in, Dolfje Weerwolfje (Leopold) staat er 5 keer in.

Er staan 57 kinderboeken in de CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken, in de lijst staan 43 boeken voor volwassenen waarvan er 31 vallen onder het genre spannende boeken. Bekijk hier de hele "CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken van 2018".