Lees verder
Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis. Dit is een uitzonderlijke situatie die helaas nog lange tijd kan duren. Voor kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven.

Dit zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien.

Met de checklist ‘Gezond en vitaal thuiswerken’ van ArboNed kun je direct zienof alles rond thuiswerken goed geregeld is. Hoe meer vinkjes je kan zetten, hoe meer uitval door thuiswerken je voorkomt.

Zorgplicht als werkgever

Als werkgever ben je verplicht volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in het arbobeleid te betrekken. Ook dus de thuiswerkplek. Als werkgever moet je nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht.

Bent je als werkgever ‘gedwongen’ door de coronamaatregelen om thuiswerken te faciliteren? Dan kan niet worden verwacht dat jullie direct de juiste spullen hebben voor iedereen of gecheckt hebben of alle werknemers goede werkplekken hebben. maar de zorgplicht geldt echter nog steeds.