Lees verder
Op 1 november heeft Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en voorzitter van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Huis van de Branche van Openbare Bibliotheken geopend.

——————————

persbericht 1 november

UTRECHT – Op 1 november heeft Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht en voorzitter van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Huis van de Branche van Openbare Bibliotheken geopend.

Op deze dag heeft burgemeester het nieuwe kantoor van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) geopend samen met twee robots. Op 1 november start ook ‘Nederland Leest’, de grootste leescampagne van de openbare bibliotheken. De VOB heeft beide evenementen in een feestelijke opening gecombineerd.

Huis van Branche van Openbare Bibliotheken

De VOB is van Den Haag naar Utrecht verhuisd om centraal voor haar leden een Huis van de Branche te zijn. Voor iedereen goed bereikbaar op een centrale plek in de stad verwachten wij de ontmoetingsplek voor onze leden en samenwerkingspartners te worden.

Nederland Leest ‘IK, ROBOT’

De leescampagne ‘Nederland Leest’ heeft dit jaar als thema Robotica. Samen met de CPNB zorgen bibliotheken voor activiteiten waar het boek ‘IK, ROBOT’ van Isaac Asimov centraal staat. In onze tijd is de robot steeds vaker aanwezig in ons leven.

De Bibliotheek

De bibliotheek is er voor iedereen en is dè partner in persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er wat te halen waar je verder mee komt. Bibliotheken spelen een grote rol in de digitalisering van de samenleving. Mensen gebruiken de bibliotheek meer en meer om kennis op te doen en vaardiger te worden via workshops, ontmoetingen, lezingen, debatten en als studie- en werkplaats. In 2016 vonden er bijna 100.000 activiteiten plaats in bibliotheken zoals bijvoorbeeld voorlezen voor klein en groot, Nederlands als tweede taal, robotwerkplaatsen, CoderDojo’s, wat moet ik weten om de digitale overheid te gebruiken en hoe haal ik meer uit mijn Ipad of e-reader.

————————————————————————————

Bekijk hier het persbericht ‘Burgemeester Jan van Zanen heeft Huis van de Branche van Openbare Bibliotheken geopend’ als pdf.

Lees op Utrecht.nl de toespraak van burgemeester Jan van Zanen.

Bekijk op Google Photo de foto’s van ons openingsfeest.