Lees verder
De Gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. De collegevorming in uw gemeente(n) start. Het moment om de nieuwe raadsleden te informeren over wat de bibliotheek allemaal biedt.

U gaat uw nieuwe raadsleden vast informeren over wat de bibliotheek voor de gemeente en de lokale gemeenschap betekent.

Wat kunnen wij u bieden?

  • De brochure De bieb: waardevrij waardevol beschrijft de waarde van de bibliotheek die u mee kunt nemen in uw lobby richting de lokale politiek. Dit praktische instrument is om de bibliotheek onder de aandacht te brengen bij uw lokale politici.
  • Het manifest ‘Mijn bieb moet blijven. Elke gemeente een bibliotheek’ met een concept uitnodigingsbrief voor de overhandiging.
    Vele bekende Nederlanders gaven hun steun aan de openbare bibliotheek. U kunt op de campagnesite de steun van mensen in uw werkgebied ophalen voor op het manifest.
    De bibliotheek in Losser bood het manifest al voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de wethouder.
  • Of kijk eens naar de brief van de VOB aan de VNG over de drie decentralisaties. Een goed instrument om in gesprek te gaan met de nieuwe raadsleden en de wethouder. Deze vindt u in het bericht ‘Decentralisaties gemeenten: ook kansen bibliotheken’.

Verder helpt de VOB u op weg met goede voorbeelden en inspiratie om uw bibliotheek op de kaart te zetten. En verzamelen we uitspraken uit het nieuws, terug te vinden in Bibliotheek in de media.

We wensen u veel succes de komende weken!