Lees verder
Als eerste bibliotheek in Nederland is Bibliotheek Hengelo gecertificeerd binnen het nieuwe certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld'.

Op donderdag 25 oktober ontving directeur René Siteur, in het bijzijn van wethouder Bas van Wakeren, het certificaat van Willem Camphuis (directeur CBCT). Bibliotheek Hengelo heeft met de certificering opnieuw de bevestiging gekregen de bibliotheekfuncties, die zijn vastgesteld in de wet, op de juiste manier uit te voeren. Bekijk hier de video.

"Bibliotheek haalt buitenwereld binnen"

Willem Camphuis, directeur Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk Cultuur en Taal (CBCT), prees de inspirerende wijze waarop de bibliotheek aansluit bij de maatschappelijke ontwikkelingen: "Bibliotheek Hengelo laat zien een organisatie te zijn die de buitenwereld naar binnenhaalt, samenwerkt, flexibel is en daarmee een netwerkorganisatie is. De certificering toont duidelijk de maatschappelijke meerwaarde van de Bibliotheek in de lokale samenleving, ook op het vlak van laaggeletterdheid. De preventieve leesbevordering is goed op poten gezet".

Wethouder trots

Wethouder Bas van Wakeren, zelf wekelijks in de Bibliotheek te vinden, is blij met de kwaliteitstoetsing: "We hebben vier culturele kernvoorzieningen in Hengelo, waarvan de Bibliotheek er één is. Namens mezelf en alle inwoners van Hengelo als lezers ben ik trots dat de Bibliotheek dit certificaat heeft gekregen".

Nieuwe certificeringskader

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Bibliotheek Hengelo is de eerste bibliotheek in Nederland die het nieuwe certificeringstraject doorlopen heeft.