Lees verder
Op dinsdag 16 april vindt het Nationale Bibliotheekcongres weer plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Een van de organisaties die daar verbinding zoekt met bibliotheken, is Kinderzwerfboek van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Zwervende kinderboeken

Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in Nederland (in het bijzonder in aandachtswijken) aan het lezen krijgen om het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten, kinderen een beter toekomstperspectief te bieden en de kans op armoede te verkleinen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel. Kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten, zodat kinderen ze gratis mee kunnen nemen om te lezen. Als het boek uit is moet deze weer verder zwerven. De zwerftocht van je boek kun je volgen op Kinderzwerfboek.nl.

Zwerfboeken en bibliotheken

Om een continue stroom van gelezen kinderboeken door Nederland te bewerkstelligen werkt Kinderzwerfboek samen met scholen, gemeenten, bibliotheken, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Benieuwd naar wat jouw bibliotheekorganisatie samen met Kinderzwerfboek kan doen aan de preventie van laaggeletterdheid in jouw werkgebied? Bezoek ze dan op het Inspiratieplein van Het Nationale Bibliotheekcongres!