Ga door naar hoofdcontent
NieuwsBeheercommissie functieboek OB/KE van start

Beheercommissie functieboek OB/KE van start

Donderdag 1 september 2022Afbeelding Beheercommissie functieboek OB/KE van start

Deze zomer is de beheercommissie Functieboek OB/KE ingesteld. Deze commissie is bedoeld om zorg te dragen voor het onderhouden en ontwikkelen van het Functieboek OB/KE. Daarnaast zorgt de beheercommissie dat het Functieboek OB/KE door beide sectoren op dezelfde manier gebruikt wordt.

De beheercommissie heeft een aantal uitgangspunten geformuleerd. Deze uitgangspunten beogen de eenheid bij de toepassing van het Functiehuis OB/KE te waarborgen. Als een werkgever van mening is dat er in zijn of haar organisatie een functie is die niet in te delen is in het Functieboek OB KE, kan hij of zij een verzoek indienen bij de eigen branchevereniging; VOB of Cultuurconnectie.

De branchevereniging legt de functie voor aan de beheercommissie. De beheercommissie kan besluiten de functie apart te waarderen. Ook beslist de beheercommissie of de functie wordt toegevoegd aan het Functiehuis OB/KE.

Daarnaast volgt de beheercommissie de relevante ontwikkelingen in beide branches via de landelijke HR-Netwerken. Input van beide netwerken kunnen aanleiding zijn voor aanpassingen in het Functieboek OB/KE.

De commissie is samengesteld uit vertegenwoordigers van werknemers- en werkgeversorganisaties uit de bibliotheekbranche en kunsteducatie. Aan de commissie is een adviserend lid vanuit de systeemhouder, Leeuwendaal, toegevoegd. Het secretariaat van de beheercommissie rouleert tussen de VOB en Cultuurconnectie.

Dit is het reglement van de beheercommissie.