Lees verder
Zeven organisaties, waaronder de Vereniging van Openbare Bibliotheken, werken op dit moment hard aan het nieuwe certificeringskader dat in de loop van 2018 in werking treedt. Er komt één modulair en flexibel certificeringskader voor bibliotheken, cultuur- en taalorganisaties.

Via een prijsvraag willen de zeven organisaties nu een nieuwe titel bedenken voor het kader.

Hoe noemen we onze certificering?

Het certificeringskader verdient een aansprekende titel, die recht doet aan de waarde van kwaliteitszorg. Ook is het wenselijk dat de titel het open karakter van het kader uitdraagt: ook organisaties die nu nog niet deelnemen, voelen zich uitgenodigd of aangesproken. De stuurgroep Certificering 2018 vraagt daarom via een prijsvraag aan de achterban, leden en stakeholders om mee te denken over een titel van het certificeringskader.

Win een gratis certificering!

Uit de beste inzendingen wordt een winnaar gekozen. Deze winnaar strijkt niet alleen met de eer van deze prijsvraag, maar wint ook voor de eigen organisatie een gratis certificeringstraject! Een ludiek gebaar, maar met een eervolle component om als eerste binnen het nieuwe kader geheel gratis mee te doen aan de certificering.

De prijsvraag is: bedenk een titel voor het kader dat als ondertitel heeft: certificeringskader voor bibliotheek-, cultuur- en taalorganisaties. Een paar voorbeelden: het huidige kader van de openbare bibliotheken heeft als titel ‘Zichtbare waarde’, van cultuurorganisaties is dat ‘CultuurKeur  de voormalig minister van Cultuur gaf de titel ‘Ruimte voor Cultuur’ mee aan de uitgangspunten voor het cultuurbeleid 2017-2020 en het regeerakkoord kreeg de titel ‘Vertrouwen in de toekomst’.

Doe mee en win!

Heeft u een goed idee voor een titel van het certificeringskader dat vanaf 2018 gaat gelden? Stuur dan vóór 8 januari 2018 (17.00 uur) een e-mail met uw suggestie naar prijsvraag@certificeringob.nl onder vermelding van ‘Prijsvraag Certificering 2018’. Of vul de suggestie direct in op de website: www.certificeringob.nl/prijsvraag. Een jury, bestaande uit leden van de stuurgroep Certificering 2018, zal uit de inzendingen een selectie maken en een winnaar kiezen.