Lees verder

Na bijna 10 jaar neemt Barbara afscheid van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Ze werkt vanaf 2012 als communicatieadviseur en stopt op 1 april 2022.

Eerst zat ze op de Grote Marktstraat en Muzentoren in Den Haag, om daarna mee te verhuizen naar de Oude Rechtbank in Utrecht. Ze wil via deze weg de leden, het netwerk en de (oud)-collega’s van de VOB bedanken voor de mooie en uitdagende tijd:

De tijd is gekomen om door te gaan. Ik heb mee kunnen werken aan de transitie van de bibliotheek als klassieke boekenuitleen naar de maatschappelijke-educatieve organisatie die het nu is. De bibliotheek blijft hard nodig als een van de weinige centrale plekken in onze gemeenschap, die toegankelijk, hoogwaardig en onafhankelijk is. In 2012 kwamen we op de leus ‘De bieb – waardevol en waardevrij!’. Ik ben er van overtuigd dat de openbare bibliotheek dat blijft!

Klaas Gravesteijn (directeur VOB):

Ik wil namens bestuur, leden en bureau van de VOB Barbara hartelijk danken voor haar enthousiaste en professionele inzet voor onze branche in de afgelopen tien jaar. We wensen haar heel veel succes en plezier bij de volgende stappen in haar loopbaan.