Lees verder
Tijdens drie drukbezochte informatiebijeenkomsten informeerden de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) bibliotheekmedewerkers over de rollen die veranderen met de ingang van de AVG.

Veranderende rollen

Deze veranderende rollen hebben gevolgen voor de afspraken tussen KB en lokale bibliotheken, waardoor er nieuwe documentatie moest worden opgesteld. De VOB zal over deze stukken advies uitbrengen aan haar leden. De KB verwacht de stukken uiterlijk 1 juli aan de bibliotheken toe te sturen. 

Aanpassing lokale privacyverklaringen

Omdat de KB en de bibliotheken in een netwerk samenwerken waar via lokale en landelijke systemen uitwisseling van persoonsgegevens plaatsvindt, is het op basis van de AVG van belang om de leden en gebruikers van diensten over deze uitwisseling te informeren. Meer hierover en de aangepaste privacyverklaring voor bibliotheken staan op MetdeKB.nl.

Q&A informatiebijeenkomsten  

De vragen die gesteld zijn tijdens de AVG informatiebijeenkomsten zijn samen met de antwoorden verzameld in een Q&A die staat op MetdeKB.nl

Meer informatie

Vragen? Neem contact op met de accountmanagers van de Koninklijke Bibliotheek via accountmanagement@kb.nl of kijk op kb.nl.

Overige informatie en de presentatie van de AVG informatiebijeenkomsten vind je op onze pagina Bedrijfsvoering | AVG.