Lees verder
Vanaf 1 augustus 2016 is Arthur Schellekens de nieuwe directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

De VOB heeft het onderstaande persbericht ‘Arthur Schellekens nieuwe directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken’ uitgestuurd.

———————————————————-

Arthur Schellekens nieuwe directeur Vereniging van Openbare Bibliotheken

DEN HAAG – Vanaf 1 augustus 2016 is Arthur Schellekens de nieuwe directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

Arthur Schellekens heeft een ruime ervaring in verenigingsmanagement en public affairs en public relations. Dat en de ervaring met de complexe processen van decentralisatie van de jeugdzorg maken hem de ideale kandidaat als nieuwe directeur voor de VOB.

Marleen Barth (voorzitter): "We zijn blij met de komst van Arthur die ervaring met verenigingen en grote betrokkenheid met bibliotheken heeft, en kijken uit naar een goede samenwerking."

Schellekens: "Bibliotheken spelen een actieve rol op het gebied toegankelijk maken van kennis en informatie, maar ook op het gebied van cultuur, educatie en debat. Ze maken deel uit van de lokale infrastructuur en zijn daarmee verweven. Ik vind het van groot belang dat ze mee-ademen met maatschappelijke trends en inspelen op actuele ontwikkelingen. Daarin ligt een grote maatschappelijke meerwaarde. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren."

Op dit moment is Arthur Schellekens (45 jaar) nog werkzaam bij Jeugdzorg Nederland waar hij vanaf 2005 aan verbonden is. De laatste jaren als directeur Externe betrekkingen. Hij volgt Cor Wijn op die als interim-directeur de VOB heeft geleid het afgelopen jaar.

———————————————————————