Weet u hoeveel openstaande vacatures er zijn bij de openbare bibliotheken? En wat de belangrijkste redenen zijn voor bibliotheekmedewerkers om hun baan op te zeggen? Bent u benieuwd naar de huidige en toekomstige maatschappelijke ontwikkelingen waarmee openbare bibliotheken te maken krijgen?

Over deze en andere feiten kunt u lezen in de publicatie ‘De arbeidsmarkt van openbare bibliotheken in kaart gebracht’ van Stichting BibliotheekWerk (SBW).

De branche openbare bibliotheken heeft te maken met veel ontwikkelingen die de arbeidsmarkt raken. Medewerkers en werkgevers van openbare bibliotheken vinden een goed functionerende arbeidsmarkt belangrijk. BibliotheekWerk zet zich hiervoor in.

Arbeidsmarkt

Een van de eerste activiteiten van het fonds is om de arbeidsmarkt van openbare bibliotheken in kaart te brengen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn samengevat in een publicatie.
De uitkomsten van het onderzoek bieden aanknopingspunten om bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van HRM, scholing en ontwikkeling te ontplooien en arbeidsmarktbeleid voor de bibliotheekbranche te ontwikkelen.

Wilt u reageren op (de uitkomsten van) het onderzoek? Dit kan via info@sbw.nl of op de Linkedin-groep van BibliotheekWerk.
De gedrukte publicatie kan beperkt nabesteld worden.