Lees verder
Eind januari of eind februari versturen veel gemeenten de jaarlijkse aanslag WOZ/OZB. U heeft dan zes weken om te reageren als u het niet eens bent met de aanslag voor uw bibliotheek(vestigingen).

Voor de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en het voeren van bezwaarprocedures tegen WOZ-beschikking en/of aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) heeft de VOB een overeenkomst afgesloten met Drevast. Bekijk hier de ‘Toelichting op aanbod’.

2013 succesvol

Zeventien collega’s hebben vorig jaar Drevast gevraagd om zorgvuldig te kijken naar de aanslag en de onderliggende waardebepaling van de pand(en). Marij Eijdems van Bibliotheek Landgraaf Onderbanken zegt: "Zonder gezwoeg makkelijk verdiend, Drevast doet al het werk." En Cor Bier van Zeeuwse Bibliotheek Middelburg: "Minimale inspanning, maximaal effect, superresultaat!"

Met het volgende resultaat: 17 organisaties met 77 vestigingen hebben 52 maal succesvol bezwaar gemaakt. Dit komt uit op een besparing per jaar van (structureel) € 40.000.

De VOB adviseert u om, net als bovenstaande collega’s, uw aanslag WOZ/OZB te laten onderzoeken. Ga naar het dossier Ledenvoordeel/WOZ-beschikking en OZB-bepaling.