Ga door naar hoofdcontent
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Netwerk

De VOB opereert in een complex netwerk, waarbij samenwerking een randvoorwaarde is om tot resultaten te komen. Naast de netwerkpartners Koninklijke Bibliotheek (KB) en Stichting Samenwerkende POI’s Nederland (SPN) versterken we onze relaties met verschillende overheden en maatschappelijke organisaties.

Afbeelding IMG_Annelies-Bakelaar_Biblionet-Drenthe-scaled

VOB-lid aan het woord

‘We hebben nu een gezamenlijke stip op de horizon in de vorm van het Bibliotheekconvenant, waar we allemaal in geloven. De tijd is rijp om over onze eigen schaduw heen te stappen. Nu komen verschillende lagen bij elkaar, met een gezamenlijke focus.’

vob logo Wegwijzer

Bnetwerk

Op Bnetwerk vind je een overzicht van de dienstverlening van de KB voor en in samenwerking met openbare bibliotheken, provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s) en partners.

KB

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. De KB heeft onder de Wsob een regierol binnen het netwerk van openbare bibliotheekvoorzieningen.

SPN

SPN is het samenwerkingsverband van Provinciale Ondersteuningsinstellingen voor Openbare Bibliotheken.

Afbeelding voor <img decoding= Wegwijzer” loading=”lazy”>

CBCT

CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit en toekomstbestendigheid van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Online bibliotheek

In de online bibliotheek zijn E-books, luisterboeken en tijdschriften gratis beschikbaar voor iedereen met een biebpas. De online Bibliotheek is onderdeel van de KB.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met:

Naam: Klaas Gravesteijn
Telefoon: 030 30 70 300
Email: Gravesteijn@debibliotheken.nl

Afbeelding WVD-231014-018