Lees verder
Bibliotheek Borne is onderdeel van het Kulturhus De Bijenkorf Borne.

Lekker naar de Bieb! Bibliotheek Kulturhus Borne is een moderne, gastvrije bibliotheek, met royale openingstijden, en een prachtige collectie boeken, tijdschriften en andere media.

Er staan maar liefst 20 publiekspc’s waarop u gratis gebruik kunt maken van internet en het volledige office-pakket. Bibliotheek Borne is ingericht volgens het winkelconcept. Wanneer u door de bibliotheek loopt, zal het u direct opvallen. Het doel: verrassen, verleiden en inspireren! Ook zijn er tal van andere diensten gehuisvest in de bibliotheek: het Vrijwilligers Informatie Punt, de Formulieren Hulp, het Juridisch Spreekuur, Bureau Nieuwkomers en geeft een coach er sollicitatieadvies. En al deze diensten zijn gratis!

Dankzij de huisvesting in het Kulturhus is het meestal erg gezellig in de bibliotheek en zijn de bordjes met “Stilte” allang niet meer van toepassing. Als onderdeel van het Kulturhus zult u merken dat ontmoeting een belangrijke plaats inneemt bij de bibliotheek. Mensen lezen een krantje, zoeken informatie op de computer, kinderen doen er hun huiswerk en de Leeskring is een boek aan het bespreken. Verder bevindt zich in de bibliotheek ook nog de Speel-o-theek met een aantrekkelijke collectie speelgoed voor kinderen.