Lees verder

Iedereen is welkom in de Bibliotheek Cultura, daarvoor hoef je geen lid te zijn!
Een bezoek aan de bibliotheek is, net zo goed als het lekker lezen en verzamelen van informatie, GRATIS!

We bieden gratis flexplekken, werkplekken of studeerplekken. Maar je kunt ook uitstekend lezen (boeken, kranten en tijdschriften), iets uitzoeken (databases) of elkaar ontmoeten; voor de gezelligheid, om te overleggen, samen een opdracht te maken, te discussi√ęren of debatteren.
Je kunt er, binnen openingstijden, blijven zolang je wilt.

Er zijn ook vele aantrekkelijke abonnementen bij de Bibliotheek: lenen van boeken (óók studieboeken), met E-books of zonder. En mét luisterbieb app.

Onze missie

Wij geloven er in dat cultuur iedereen iets te bieden heeft en je als mens rijker kan maken. Cultura brengt mensen in contact met cultuur, wij wijzen ze de weg en laten ze zien wat de meerwaarde is van cultuur. Leren en informeren, ervaren en beleven staan centraal. Onze missie: iedereen in de gemeente Ede in contact brengen met cultuur. Of dat nu in een van onze vestigingen is, op een school of een andere willekeurige plaats in Ede en de buitendorpen. Cultura is de schakel en de verbinder. Want cultuur is voor iedereen!

Onze visie

Andere tijden brengen nieuwe vragen met zich mee. Cultura gaat deze vragen niet uit de weg en wil inspelen op de veranderende behoeftes en emoties van deze tijd. Wij leveren onze bijdrage door te luisteren, te communiceren en slimmer te opereren. We zorgen voor verbinding in de samenleving, door mensen in contact te brengen met cultuur en met elkaar. Niet alleen in onze vestigingen en standplaatsen, maar ook door er te zijn in de wijken, op scholen en op vele andere plekken. We verbreden daarmee onze diensten, altijd vanuit onze waarden en idealen.

Strategische doelen 2018 ‚Äď 2021

Hieronder, in kort bestek, een overzicht van onze ambities voor nu en in de periode die voor ons ligt.

  • Cultura laat zien wat cultuur kan doen;
  • cultuur heeft een plaats in het leven van elk kind;
  • cultura, bekend en bemind in Ede;
  • actueel, verrassend, innovatief en professioneel;
  • √©√©n organisatie, √©√©n sterk merk;
  • meer effect en een groot bereik.