Lees verder

Missie

Lezen verrijkt. Bibliotheek West-Achterhoek wil dat inwoners uit Bronckhorst, Doesburg en Doetinchem op een plezierige manier (digitaal) kunnen (leren) lezen en in staat zijn om zo succesvol mogelijk mee te doen in deze samenleving.

Visie

Lezen is leuk! Wie niet kan lezen, kan niet meedoen. De Achterhoek scoort boven het landelijk gemiddelde met het percentage laaggeletterden. Daarom hebben we speciaal aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen. Die aandacht hebben we ook voor iedereen die op andere manieren niet goed mee kan komen in deze informatiemaatschappij. We dagen mensen uit om zichzelf altijd verder te ontwikkelen.

De bibliotheek is overal te vinden. We voelen ons thuis in iedere huiskamer waar we te bereiken zijn via digitale media. We komen bij de mensen thuis met voorleesprojecten. En we zijn te vinden op scholen of in vestigingen waar we graag samenwerken met andere organisaties. We zoeken voortduren naar nieuwe plekken en nieuwe mogelijkheden om nog meer mensen te bereiken. We bieden al onze klanten op elke mogelijke plek inspiratie.

De bibliotheek is de plek waar mensen elkaar ontmoeten. Al jaren maken we ons hard voor het bestrijden van sociale uitsluiting. Aan de ene kant door mensen beter uit te rusten met vaardigheden om mee te kunnen blijven doen. Aan de andere kant door ontmoetingen in de bibliotheek te organiseren en mensen op weg te helpen naar (betaald) werk.

We ontsluiten voor de inwoners van West-Achterhoek collecties, die vanuit ieders huis te benaderen zijn. Dat gaat van het (digitale) prentenboek tot aan wetenschappelijke verhandelingen of historische informatie. Daardoor is iedere inwoner van onze gemeenten ook een wereldburger. We zijn de poort naar literatuur, kennis en wetenschap.

We staan aan de vooravond van nieuwe veranderingen. Daar is ons personeel op voorbereid. We zoeken nieuwe verbindingen en letten daarbij op onze effectiviteit.