Lees verder

Over de Bibliotheek Veluwezoom

De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Je bent van harte welkom bij de 6 vestigingen van de Bibliotheek Veluwezoom: Oosterbeek, Renkum, Doorwerth (jeugdBibliotheek), Dieren, Velp en Rheden (jeugdBibliotheek). De Stichting Openbare Bibliotheek Veluwezoom is gevestigd in Dieren.

Leren, Lezen en Informeren

Leren, lezen en informeren zijn de kernfuncties waar de Bibliotheek Veluwezoom voor staat. Zij werkt vanuit een compacte, slagvaardige organisatie met 6 vestigingen in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal. De Bibliotheek Veluwezoom werkt samen met lokale en regionale organisaties, instellingen en opdrachtgevers. Zij biedt digitale en fysieke toegang tot onafhankelijke kennis en informatie en cre√ęert een inspirerende omgeving waar ruimte is voor educatie, cultuur en ontmoeting. De klant staat bij ons centraal.

Onze missie

De Bibliotheek Veluwezoom staat midden in de lokale samenleving, doordat haar aanbod aan producten en diensten bijdraagt aan de educatie, zelfontwikkeling, maatschappelijke participatie en ontspanning van de inwoners van Rheden, Renkum en Rozendaal. De Bibliotheek Veluwezoom is een aantrekkelijke samenwerkingspartner die inspeelt op de specifieke behoeften van de gemeenten.

Zoveel meer dan boeken

Bij de Bibliotheek kun je veel meer dan alleen boeken lenen. We bieden studie/werkplekken voor jongeren en zzp’ers, organiseren interessante cursussen en workshops, lezen voor op scholen, helpen mensen met het omgaan met internet, etc. De Bibliotheek is een bruisende plek waar je jezelf kunt ontwikkelen: de Bibliotheek maakt je rijker!