Lees verder

Wie zijn we?

Wat voor de (landelijke) Bibliotheek geldt, geldt voor een groot deel ook voor de bibliotheek Veldhoven. Desalniettemin bepalen we onze eigen focus en hebben we dus ook een eigen identiteit. Onderstaande Corporate Story vertelt, met behulp van een aantal deelvragen, wie wij zijn.

Waarom doen we wat we doen?

De bibliotheek Veldhoven is er om mensen te helpen en te ondersteunen. We vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen ontwikkelen en mee moet kunnen doen in de maatschappij.

Daarnaast zijn we er om te inspireren. We bieden mensen een schat aan perspectieven en idee├źn, omdat we geloven dat dat ieders leven verrijkt.

Wat willen we bereiken?

De bibliotheek Veldhoven biedt mensen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij.

Waar staan we voor?

Wij geloven in de kracht van mensen. Mensen die elkaar helpen en ondersteunen, zichzelf ontwikkelen en elkaar inspireren.

Wat zijn onze typerende kenmerken?

Toegankelijk

Wij zijn er voor iedereen. Zaken als inkomen, afkomst en status zijn niet belangrijk. We zijn waardevrij, benaderbaar en laagdrempelig. We vinden het belangrijk dat mensen zich welkom voelen bij ons.

Sociaal

Wij geven om anderen en zijn geïnteresseerd in onze medemens die we willen toerusten om zijn/haar mogelijkheden en talenten te benutten. Samenwerken doen we graag. We zijn behulpzaam, betrouwbaar en belangeloos.

Persoonlijk

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. De sfeer in onze Bibliotheek is gemoedelijk en we hebben tijd en aandacht voor elkaar. We laten zien wie we zijn en leren ook onze bezoekers graag kennen zodat we ze beter kunnen helpen en ondersteunen.

Inspirerend

Wij zijn een inspiratiebron. Ons aanbod is veelzijdig en actueel. We bieden mensen een schat aan perspectieven en idee├źn.

 Wat doen we?

De kerntaken van de Bibliotheek zijn vastgelegd in de Wet stelsel openbare Bibliotheekvoorzieningen (Wsob -2015). Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, omdat ze elkaar versterken. Voor de Bibliotheek Veldhoven zijn de kerntaken leidend.

De vijf kerntaken:

  1. Een inspiratiebron voor lezen en literatuur zijn
  2. Een warenhuis van kennis en informatie zijn
  3. Een centrum voor ontwikkeling en educatie zijn
  4. Een podium voor ontmoeting en debat bieden
  5. Een encyclopedie voor kunst en cultuur zijn.