Lees verder

Bibliotheken waar je enkel boeken kunt lenen, zijn niet van deze tijd.

Dat hebben we in Tubbergen goed begrepen. Vroeger was het makkelijk. Voor alles wat je wilde weten of lezen, ging je naar de bibliotheek. Had je even geen inspiratie of wilde je wegwijs gemaakt worden? Dan was er altijd iemand om je te helpen. Feitelijk is in die oude traditie niets veranderd.

Echter, we zijn niet meer alleen. Dankzij Internet, kan iedereen altijd en overal bij informatie over elk onderwerp. Ook in de bibliotheek. Gelukkig zijn daar mensen om die informatie te duiden. En om degenen die misschien iets minder handig zijn met taal, toetsenbord of telefoon, een eind op weg te helpen.

Feitelijk doen we nog hetzelfde om aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen, maar bewegen we met de tijd mee. We hebben het uiterlijk en interieur van onze bibliotheek opgefrist, bieden nieuwe diensten aan en zoeken samenwerking met sociale partners. Er worden allianties aangegaan met de Belastingdienst en het UWV, maar bijvoorbeeld ook met instellingen als de Volksuniversiteit en Seniorweb.

Door continu te innoveren kan de bibliotheek haar maatschappelijk, educatieve functie steeds verder uitbouwen, zodat iedereen de bibliotheek ziet als de ontmoetingsplek. De nog steeds doorwerkende bezuinigingen maken het ons wel noodzakelijk om het bibliotheekwerk nog doelmatiger te organiseren. Vraagstukken in het sociaal domein zijn complex. De maatschappij heeft meer dan ooit denkkracht en creativiteit nodig om bruggen te slaan. Het is belangrijk dat de wereld van cultuur en de wereld van beleid met elkaar verbonden raken en het gesprek met elkaar aangaan. Bibliotheek Tubbergen werkt er iedere dag aan, samen met al onze partners, dat iedereen volwaardig mee kan doen in de samenleving; Iedere dag zetten we ons hier weer vol enthousiasme voor in.