Lees verder

De Bibliotheek Lek & IJssel is actief in de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden.

Missie

De Bibliotheek Lek & IJssel biedt inwoners vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur. Zodat zij bewust, kritisch en actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Wij zetten ons in voor ontwikkeling van de taalvaardigheid en de digitale vaardigheid van alle burgers in ons werkgebied, van 0 tot 100 jaar. We richten ons op een goede ontwikkeling van leesvaardigheid, leesplezier en mediawijsheid bij kinderen. Met projecten zoals BoekStart, de Voorleesexpress en de Bibliotheek op School ondersteunen we actief kinderen, gezinnen, kinderopvang en de basisscholen.
In het Taalhuis organiseren we programma’s voor volwassenen op het gebied van taal en digitale vaardigheden.

De Bibliotheek Lek & IJssel biedt laagdrempelige toegang tot een breed basisaanbod. De collectie boeken en andere media is toegespitst op de plaatselijke behoeften en voorkeuren. Leden hebben ook toegang tot collecties van andere bibliotheekorganisaties en tot de landelijke online Bibliotheek.

Onze gebouwen zijn vrij toegankelijk; iedereen is welkom. In onze Bibliotheken in Houten-Centrum, IJsselstein en Vianen zijn werkplekken met gratis internet en WiFi en een leestafel met kranten en tijdschriften. De Bibliotheek Houten-Schoneveld is een jeugdbibliotheek. Bibliotheekpunten voor de jeugd zijn te vinden in Schalkwijk (Houten), Everdingen, Hagestein en Zijderveld (Vijfheerenlanden).